Google Doodle 29 Şubat

Google Doodle 29 Şubat 

Bugün Google Dsoodle olarak 29 Şubat’ı ele almış görünüyor.

İnternet üzerinde ve basılı yayın kuruluşlarının ortak dili olarak görünen 28 Şubat ile 1 Mart arasına aynen doodle da yer alan tavşanların arasında yerini bulan bu gün hayatımıza gün ekliyor mu ?

Tabi ki de hayır !

Mantık olarak eğer yarın da Pazartesi gününü yaşayacaksak bile ömrümüze gün katılmamakta sadece dünya ay ve güneş döngüsü içerisinde mevsim kaymaları açısından düşünülerek yapılan bu uygulama yalnızca tarihleme ve mevsim akışlarını tarihe oturtmanın insanlar tarafından oturtulan matematiksel dehasından başka bir şey değil.

Miladi Takvim Diğer adı ile Gregorian Takvimine göre yılın 60. günü olan bu gün 4 yılda 1 kere Şubat ayının 28 inden sonra yerini almakta.

Google Doodle 29 Şubat dev arama motoru tarafından, sempatik biçimde ayın günlerini tavşan olarak tasvir ederek 29 uncu günü araya sıkışıp kendisine yer bulmasını bir naif bir espri olarak algılamaya gayret etmeye çalışıyor.

29subatgoogledoodle

Fakat illüzyonlar ile doldurulmuş günümüz dünyasında  sanki ömrümüze 1 gün daha katılmış gibi yansıtabilmekte.

Nihayetinde fallardan ilişkilerini düzeltmesi amacı ile  medet uman, çaputları ağaçlara bağlayarak maddi dilekler dileyen bir dünyada bununla karşılaşmamız da pek sıra dışı sayılmaz düşüncesindeyiz.

Yakın zamanda sevgililer günü, Anneler günü, alışveriş festivali gibi sadece satış ve pazarlama amaçlı günlere bir yenisini ekleyeceği konusunda biz Bayefendi.com yazarlarının hem fikir olduğu ( Umarız bu yazımızla biz bu duruma fikir veriyor olmayız ) bu günü o kadar da büyütmemek gerektiği düşüncesindeyiz.

4 Yılda 1 gelen 29 Şubat Artık Yıl Nedir ?

Artık yıl tarihte ilk olarak M.S. 46 yılında, Jülyen Takvimi içerisinde uygulanmıştır.

Bu yılın ‘Artık Yıl’ olmasının sebebi, Dünya’nın Güneş etrafında dönüş süresinin, Güneş’in aynı meridyenden iki geçişi arasındaki ortalama sürenin tam olarak bir güne denk gelmemesidir.

Ayrıca 29 Şubat Artık yılında doğan insanların 4 yılda 1 yaş aldıkları konusu bir espridir. Merak etmeyin onlar da bizim kadar yaşamakta en fazla şu tez öne sürülebilir 40 Yaşında olan birisi 10 yaşında olabilir. Ama sonuç olarak biz 56 yaşına kadar yaşıyorsak kendisi 14 yaşında vefat etmektedir.  🙂

Bu arada Günün artması ile Artık Yıl isminin verilmesi de sanıyoruz ki bir eski dil cilvesi nihayetinde artık olan yıl değil artıklı yıl olmalıydı öyle değil mi ? 🙂

Nihayetinde eğer bu gün ömrümüze ömür katıyor diye düşünürsek bize özel değil tüm kainata özel bir durum olmalı Öyle değilmi ?

Arananlar ve bulunanlar:

Leave a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.